Rch biedt richting aan jeugdzorg

Rch biedt hulp, ondersteuning en zorg aan jongeren. Iedereen kan op een bepaald moment te maken krijgen met problemen, ook jongeren. Dit kunnen psychische problemen zijn maar ook gedragsproblemen, problemen vanwege een verstandelijke beperking of problemen met een andere oorzaak. Je leven kan hierdoor behoorlijk op zijn kop komen te staan. Soms vinden je ouders het ook moeilijk om hier mee om te gaan of begrijp je elkaar niet goed. Wij kunnen je helpen om met deze problemen om te gaan. Wij hebben SKJ-geregistreerde orthopedagogen in dienst en zij zijn in staat jou als jongere hulp te bieden, eventueel samen met je ouders.

Het gebruik maken van eigen kracht van jongeren, ouders en hun sociale netwerk is een heel belangrijk onderdeel in de begeleiding. We geloven erin dat de regie bij jou en je netwerk moet liggen.

Jeugdproblemen

De problemen waarbij Rch ondersteuning kan bieden zijn onder andere:

  • Autisme
  • ADHD
  • Faalangst
  • Eetstoornis
  • ODD
  • Overgewicht
  • Depressiviteit
  • Verslaving
  • Drank en/of drugsgebruik
  • Eenzaamheid
  • Spijbelen
Contact

Heb je hulp nodig? Je kunt ons bellen voor advies en informatie. we bespreken welke hulpvragen er zijn en of Rch hierbij kan helpen. Vervolgens maken we een plan op maat. We zijn een kleine organisatie en kunnen snel hulp aanbieden.

Jeugdzorg

Hoe geven wij richting?

Bekijk alle richtingen

Jeugdzorg

Stappenplan

In 3 stappen naar een betere versie van jezelf!

1. Kennen – Oriënterend gesprek

Ambulante begeleiding begint met een oriënterend gesprek. Jij kunt wat meer over jezelf vertellen en over de zaken waar je ondersteuning bij nodig hebt. En wij kunnen aangeven wat we je te bieden hebben. Ook kunnen we uitzoeken of je in aanmerking komt voor begeleiding en/of dagbesteding. De gemeente waarin je woont zal hiervoor toestemming moeten geven.

2. Praten – Intakegesprek

Als de gemeente toestemming geeft om jou te mogen begeleiden ontvangen we bij Rch een officiële beschikking. Vervolgens hebben we dan een intakegesprek waar alle puntjes nog een keer op de i worden gezet. Zo hebben we voldoende informatie om een goed ondersteuningsplan te maken. Op basis van de informatie die we van de gemeente krijgen en de informatie uit het intakegesprek met jou maken we een individueel ondersteuningsplan. Hierin staat tegen welke problemen je aanloopt, hoe we je gaan begeleiden, naar welke dagbestedingsplek we samen op zoek gaan en welke doelen we samen hebben opgesteld.

3. Helpen – Begeleiding thuis

De begeleiders van Rch komen bij je thuis langs om samen aan de opgestelde doelen te werken. Gesprekken kunnen eventueel ook plaatsvinden bij één van de vestigingen van Rch. De persoon die je in de thuissituatie helpt is een naaste collega van degene die je op het gebied van werk begeleidt. Daardoor kan alles goed op elkaar worden afgestemd. En kun jij je overdag volledig concentreren op je werk of op je dagbestedingsplek.

Bij Rch werken we met een klein team van begeleiders die elkaar vrijwel dagelijks spreken en pakken we alles zo praktisch mogelijk aan.

Kennen - Oriënterend gesprek

Praten - Intakegesprek

Helpen - Begeleiding thuis

Jeugdzorg

Ik heb een vraag

Heb je een vraag of wil je weten wat Rch voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via de e-mail of bel ons op 053 2068525. Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via dit contactformulier. We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
telefoon met visitekaartje rch

Algemeen

Rchtng

Parkweg 115

7545 MV

Enschede

053 2068525

info@rchtng.nl