Rch biedt richting aan jeugdzorg

Rch biedt hulp, ondersteuning en zorg aan jongeren. Iedereen kan op een bepaald moment te maken krijgen met problemen, ook jongeren. Dit kunnen psychische problemen zijn maar ook gedragsproblemen, problemen vanwege een verstandelijke beperking of problemen met een andere oorzaak. Je leven kan hierdoor behoorlijk op zijn kop komen te staan. Soms vinden je ouders het ook moeilijk om hier mee om te gaan of begrijp je elkaar niet goed. Wij kunnen je helpen om met deze problemen om te gaan. Wij hebben SKJ-geregistreerde orthopedagogen in dienst en zij zijn in staat jou als jongere hulp te bieden, eventueel samen met je ouders.

Het gebruik maken van eigen kracht van jongeren, ouders en hun sociale netwerk is een heel belangrijk onderdeel in de begeleiding. We geloven erin dat de regie bij jou en je netwerk moet liggen.

Jeugdproblemen

De problemen waarbij Rch ondersteuning kan bieden zijn onder andere:

 • Autisme
 • ADHD
 • Faalangst
 • Eetstoornis
 • ODD
 • Overgewicht
 • Depressiviteit
 • Verslaving
 • Drank en/of drugsgebruik
 • Eenzaamheid
 • Spijbelen
Contact

Heb je hulp nodig? Je kunt ons bellen voor advies en informatie. we bespreken welke hulpvragen er zijn en of Rch hierbij kan helpen. Vervolgens maken we een plan op maat. We zijn een kleine organisatie en kunnen snel hulp aanbieden.

Jeugdzorg

Hoe geven wij richting?

Bekijk alle richtingen

Jeugdzorg

Stappenplan

In 4 stappen naar een betere versie van jezelf!

Al 20 jaar levert Rch kwaliteit en resultaat in het coachen, begeleiden en re-integreren van mensen. We doen dit door middel van bokscoaching, re-integratie trajecten, jobcoaching en loopbaanbegeleiding

Onze bokscoaches zijn allemaal gecertificeerd en HBO opgeleid. Bokscoaching is de inhoud benaderen maar dan vanuit een ander perspectief. Onze bokscoaches zijn licentiehouders van bokscoaching.nl en werken autonoom en in opdracht van. Wij zijn er voor mensen die zich willen ontwikkelen, die verder willen ook al weten ze niet altijd goed hoe. Onze manier van werken is onder te verdelen in 4 stappen:

Bewegen – Ontdekken – Koppelen – Stappen zetten.

Doormiddel van samen te bewegen ontdek je zoveel meer over jezelf dan door simpel weg een gesprek te voeren. Tijdens boksen komen patronen, gedrag al snel naar boven waarop je gaat ervaren hoe jij reageert. Onze bokscoaches zullen hierin jou laten ontdekken en ervaren wat er gebeurd. Door dit te koppelen aan dagelijkse situaties of ervaringen die in het verleden zijn opgedaan kunnen we stappen zetten naar een “betere” situatie. Samen stippelen we jouw de route uit. We beginnen altijd met het leren kennen van jou als mens en professional. Door goed te weten wie jij bent zorgen wij dat we jou kunnen bieden wat je nodig hebt. Deze persoonlijke benadering in combinatie met ons succesvolle stappenplan zorgt er voor dat jij jouw bestemming bereikt.

Bewegen actie

We creëren een actie (boksen/oefening).

Ontdekken bewustwording

Dit wordt opgevolgd door een ervaring en een gevoel.

Koppelen transfer

Door coaching koppelen we deze ervaring aan situaties in het werk/dagelijks leven.

Stappen zetten nieuw gedrag

Het einddoel is dat er nieuw gedrag aangeleerd wordt.

Jeugdzorg

Ik heb een vraag

Heb je een vraag of wil je weten wat Rch voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via de e-mail of bel ons op 053 2068525. Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via dit contactformulier. We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
telefoon met visitekaartje rch

Algemeen

Rchtng

Parkweg 115

7545 MV

Enschede

053 2068525

info@rchtng.nl