Bokscoaching

Bokscoaching kan worden ingezet als reflecterend leren. Simpel gezegd:

  • We creëren een actie (boksen/oefening).
  • Dit wordt opgevolgd door een ervaring en een gevoel.
  • Door coaching koppelen we deze ervaring aan situaties in het werk/dagelijks leven.
  • Het einddoel is dat er nieuw gedrag aangeleerd wordt.

Het verhaal

Van oorsprong ben ik niet iemand die vechtsport beoefende. Ik ben hiermee in contact gekomen nadat ik een andere uitlaatklep zocht.  De eerste keer dat je daadwerkelijk vechtsport beoefent merk je dat het zoveel meer doet dan even simpel een potje rammen. Het werd stil in mijn hoofd. Ik ervaarde rust. Uitdagingen aangaan en mijn grenzen kunnen opzoeken.

Ik was verkocht en ben steeds intensiever gaan trainen. Vanuit mijn werk, mensen coachen en ondersteunen in hun eigen ontwikkeling, kwam ik op het idee om beide thema’s te gaan koppelen. Dat is het moment dat ik bokscoaching als agogisch middel ben gaan volgen. Daar werd ik helemaal gelukkig van. Ik wilde mensen raken, maar niet beschadigen.

– Pieter Heetkamp

Bokscoach en Eigenaar Rch Richtinggevers

Bokscoaching in Twente

Tegenwoordig bieden wij bokscoaching in de hele regio Twente aan. Er is inmiddels een collega bokscoach bijgekomen en wij hebben de samenwerking met bokscoaching.nl opgezocht. Onze beide bokscoaches zijn dan ook licentiehouder van bokscoaching.nl.

Onze drive is om mensen verder te helpen. Wij geloven in ieder zijn talent en niemand hoeft genoegen te nemen met middelmatigheid. We willen jou heel graag uitdagen en helpen groeien, als team, als professional en als mens.

Wil jij een betere versie van jezelf worden?

Wij geven richting doormiddel van bokscoaching. Bokscoaching is er voor iedereen die zich wil ontwikkelen, wij ondersteunen in dit proces.

Dit kan bijvoorbeeld vanuit de perceptie:

“Ik sta stil en kom niet meer verder?”
“Ik wil van goed naar geweldig!”
“Ik heb moeite mijn emoties te controleren.”

Korthagen methode

De methode die we gebruiken is afgeleid van het model van Korthagen. De kracht hiervan is dat je mensen uitdaagt om te leren vanuit zichzelf, dichtbij je primaire stijl. Het lijf liegt niet! Door fysiek bezig te zijn kunnen mensen zich niet verstoppen achter hun bureau, functie, taal, salaris, computer of hun verworven status. Je bent jezelf en alleen jezelf.

Je gaat bij jezelf reflexen herkennen. Voelen en ervaren wat jou juist triggert. We zetten gesprekstechnieken in echter gaan we met name bewegen. Bewustwording ontstaat door ervaring, niet alleen door kennisoverdracht. De bokscoach zet jou aan het denken en zet je stil, zodat je verder kunt. We helpen met je met kleine stappen in gedragsverandering.

BOKS (bewegen, ontdekken, koppelen en stappen zetten)

Coaching en training maar dan met impact!

Onze bokscoaches hebben de juiste tools en handvatten boksen in te zetten tijdens trainingen en individuele coaching. Thema’s die we behandelen zijn:

  • Beheersing
  • Grenzen aangeven
  • (Zelf)vertrouwen
  • Presentatie
  • en nog veel meer…
Kunnen wij jou de handschoen toewerpen? Doe de test

Bokscoaching

Hoe geven wij richting?

Bekijk alle richtingen

Bokscoaching

Stappenplan

In 4 stappen naar een betere versie van jezelf!

Al 20 jaar levert Rch kwaliteit en resultaat in het coachen, begeleiden en re-integreren van mensen. We doen dit door middel van bokscoaching, re-integratie trajecten, jobcoaching en loopbaanbegeleiding

Onze bokscoaches zijn allemaal gecertificeerd en HBO opgeleid. Bokscoaching is de inhoud benaderen maar dan vanuit een ander perspectief. Onze bokscoaches zijn licentiehouders van bokscoaching.nl en werken autonoom en in opdracht van. Wij zijn er voor mensen die zich willen ontwikkelen, die verder willen ook al weten ze niet altijd goed hoe. Onze manier van werken is onder te verdelen in 4 stappen:

Bewegen – Ontdekken – Koppelen – Stappen zetten.

Doormiddel van samen te bewegen ontdek je zoveel meer over jezelf dan door simpel weg een gesprek te voeren. Tijdens boksen komen patronen, gedrag al snel naar boven waarop je gaat ervaren hoe jij reageert. Onze bokscoaches zullen hierin jou laten ontdekken en ervaren wat er gebeurd. Door dit te koppelen aan dagelijkse situaties of ervaringen die in het verleden zijn opgedaan kunnen we stappen zetten naar een “betere” situatie. Samen stippelen we jouw de route uit. We beginnen altijd met het leren kennen van jou als mens en professional. Door goed te weten wie jij bent zorgen wij dat we jou kunnen bieden wat je nodig hebt. Deze persoonlijke benadering in combinatie met ons succesvolle stappenplan zorgt er voor dat jij jouw bestemming bereikt.

Bewegen actie

We creëren een actie (boksen/oefening).

Ontdekken bewustwording

Dit wordt opgevolgd door een ervaring en een gevoel.

Koppelen transfer

Door coaching koppelen we deze ervaring aan situaties in het werk/dagelijks leven.

Stappen zetten nieuw gedrag

Het einddoel is dat er nieuw gedrag aangeleerd wordt.

Bokscoaching

Begin met bokscoaching

Wil je starten met bokscoaching, heb je een vraag over bokscoaching of wil je weten wat Rch voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via de e-mail of bel ons op 053 2068525. Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via dit contactformulier. We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
bokscoaching

Algemeen

Rchtng

Parkweg 115

7545 MV

Enschede

053 2068525

info@rchtng.nl