Autisme coaching

Onze autismecoaches begeleiden mensen met verschillende vormen van autisme. Ze krijgen vaak de vraag “Is autisme een kracht of een kwetsbaarheid?” Bij Rch vinden wij het allebei! Autisme maakt dat je op een andere manier de wereld inkijkt. Dit maakt je wellicht wat kwetsbaarder maar kan zeker ook een kracht zijn.

Waar kunnen we je bij helpen?

  • Wij ondersteunen onze cliënten en hun netwerk in communicatie.
  • We leren cliënten omgaan met sociale verwachtingen.
  • We begeleiden cliënten met het aangaan van sociale contacten.
  • Wij leren cliënten met het omgaan en het ervaren van overlast van prikkels en stress.

 

Bij Rch geven we richting en zijn we van mening dat de wereld beter kan ten aanzien van autisme. Onze coaching en begeleiding is deskundig en jij bepaalt zelf het tempo.

We werken met de methodiek van plan B, autisme vriendelijke coach. Het coachen van mensen vraagt de nodige vaardigheden maar wat als de mensen die gecoacht worden een andere informatieverwerking hebben? Dan wordt er ook een andere manier van coachen gevraagd.

Vraag naar onze autismecoaches! Ben je benieuwd of wij wat voor jou kunnen betekenen?

Bel, mail of stuur ons een berichtje via de site. We komen graag in contact.

Onze aanpak

in 3 stappen!

1. Oriënterend gesprek

Tijdens een oriënterend gesprek kun je zelf aangeven dat je graag begeleid wil worden door een autisme coach. Ook als wij de indruk hebben dat autisme coaching goed past bij jou zullen we dit aangeven. Op deze manier kunnen we er voor zorgen dat één van onze autisme coaches het intakegesprek met jou voert. Deze coach blijft vervolgens je vaste begeleider.

Vraag oriënterend gesprek aan

2. Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek zullen we natuurlijk aandacht hebben voor wie jij bent en wat jij wil. Autisme of een vorm daarvan is behoorlijk bepalend voor hoe je in het leven staat. Voor het maken van een goed ondersteuningsplan is het belangrijk om dit te laten meewegen. We bepalen samen haalbare doelen en nemen logische en herkenbare stappen om deze te bereiken.

Vraag oriënterend gesprek aan

3. Autisme coaching

Jouw autisme coach is goed opgeleid en heeft ervaring in het begeleiden van mensen met autisme of een vorm daarvan. De coaching is er op gericht om jou veiligheid en structuur te bieden. Tegelijkertijd zal je coach af en toe ook een klein duwtje geven om over een grens te kunnen stappen. Dit gebeurt alleen als jij er aan toe bent…..!

Meer informatie over autisme coaching

Autisme coaching

Ik heb een vraag

Heb je een vraag of wil je weten wat Rch voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via de e-mail of bel ons op 053 2068525. Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via dit contactformulier. We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
telefoon met visitekaartje rch

Menu

Algemeen

Rchtng

Parkweg 115

7545 MV

Enschede

053 2068525

info@rchtng.nl