Onze werkwijze

Bij Rch Richtinggevers zijn we vooral op zoek naar oplossingen en positieve aanknopingspunten. Deze vinden we door middel van het inzetten van oplossingsgerichte- en motiverende gespreksvoering. Elk probleem biedt mogelijkheden voor het vinden van eigen oplossingen. Op deze manier stellen we je in staat om op je eigen manier en eventueel samen met mensen uit je omgeving het probleem aan te pakken.  We proberen jou en je omgeving te versterken, we maken onszelf zoveel mogelijk overbodig! We zorgen er voor dat jij weet wat je wilt en hoe je dit kan bereiken.

Het stappenplan

1. Kennen - Oriënterend gesprek

Ambulante begeleiding begint met een oriënterend gesprek. Jij kunt wat meer over jezelf vertellen en over de zaken waar je ondersteuning bij nodig hebt. En wij kunnen aangeven wat we je te bieden hebben. Ook kunnen we uitzoeken of je in aanmerking komt voor begeleiding en/of dagbesteding. De gemeente waarin je woont zal hiervoor toestemming moeten geven.

2. Praten - Intakegesprek

Als de gemeente toestemming geeft om jou te mogen begeleiden ontvangen we bij Rch een officiële beschikking. Vervolgens hebben we dan een intakegesprek waar alle puntjes nog een keer op de i worden gezet. Zo hebben we voldoende informatie om een goed ondersteuningsplan te maken. Op basis van de informatie die we van de gemeente krijgen en de informatie uit het intakegesprek met jou maken we een individueel ondersteuningsplan. Hierin staat tegen welke problemen je aanloopt, hoe we je gaan begeleiden, naar welke dagbestedingsplek we samen op zoek gaan en welke doelen we samen hebben opgesteld.

3. Helpen - Begeleiding thuis

De begeleiders van Rch komen bij je thuis langs om samen aan de opgestelde doelen te werken. Gesprekken kunnen eventueel ook plaatsvinden bij één van de vestigingen van Rch. De persoon die je in de thuissituatie helpt is een naaste collega van degene die je op het gebied van werk begeleidt. Daardoor kan alles goed op elkaar worden afgestemd. En kun jij je overdag volledig concentreren op je werk of op je dagbestedingsplek.

Bij Rch werken we met een klein team van begeleiders die elkaar vrijwel dagelijks spreken en pakken we alles zo praktisch mogelijk aan.

Thuis

Ik heb een vraag

Heb je een vraag of wil je weten wat Rch voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via de e-mail of bel ons op 053 2068525. Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via dit contactformulier. We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
telefoon met visitekaartje rch

Menu

Algemeen

Rchtng

Parkweg 115

7545 MV

Enschede

053 2068525

info@rchtng.nl