Arbeidsbeperking

Met een arbeidsbeperking wordt bedoeld dat iemand door ziekte of een handicap belemmerd wordt bij het vinden van een baan of het verrichten van arbeid. Het hebben van een arbeidsbeperking hoeft niet te betekenen dat je niet aan het werk kan of slechts gedeeltelijk aan het werk kan.

Soorten arbeidsbeperkingen

Er zijn veel verschillende soorten arbeidsbeperkingen.  Een arbeidsbeperking kan een lichamelijke oorzaak hebben zoals bijvoorbeeld een halfzijdige verlamming. Verder kan slechthorendheid of slechtziendheid een oorzaak zijn. Soms is het nodig dat voor mensen met een arbeidsbeperking technische aanpassingen worden gedaan zoals een aangepaste werkstoel of beeldscherm werkplek. Bij het overgrote deel van werknemers met een arbeidsbeperking is er sprake van psychische klachten of een verstandelijke beperking. Vaak is er dan ondersteuning nodig om passend werk te vinden zoals hulp bij het solliciteren. Ook kan er begeleiding op de werkplek (jobcoaching) nodig zijn.

Voor deze groep arbeidsgehandicapten is het erg lastig om een geschikte baan te vinden. Rch Richtinggevers is gespecialiseerd om deze mensen te begeleiden in hun zoektocht.

De overheid

De overheid heeft allerlei maatregelen getroffen om mensen met een arbeidsbeperking weer aan het werk te helpen. Bedrijven kunnen recht hebben op bepaalde subsidies en kunnen worden geholpen met het treffen van voorzieningen die nodig zijn om iemand met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. De participatiewet verplicht bedrijven vanaf een bepaalde grootte een bepaald percentage werknemers met een arbeidsbeperking in dienst te hebben. Toch is vaak enige begeleiding en ondersteuning nodig om de juiste deuren te openen. Ervaar jij problemen bij het zoeken van werk door een arbeidsbeperking? Rch Richtinggevers kan je daarbij helpen! Neem nu contact met ons op.

Rch en arbeidsbeperking

  • Wij vinden het bij Rch belangrijk dat iedereen mee kan doen. Een arbeidsbeperking zien we hierbij niet als probleem.
  • Bij Rch werken we in opdracht van het UWV, de gemeente of werkgevers.
  • Wij bieden re-integratie trajecten waarbij we jou richting kunnen geven naar een passende werkplek. Een werkplek die perspectief geeft, een inkomen en plezier.
  • We kunnen je ook begeleiden van baan naar baan.
  • Welk traject is voor jou geschikt? Dat is voor iedereen anders. Doe de test of neem contact met ons op.

 

Werk

Succesverhalen van anderen

Wim vindt zijn weg als website developer

Wim vindt zijn weg als website developer met ondersteuning van Rch. Uiteindelijk bouwt Wim als medewerker van TeamCreative een website voor Rch. Hoe vet is dat?! Bekijk zijn verhaal!

Bekijk meer succesverhalen

Wij zijn er voor jou

Jij bepaalt waar je heen wilt, onze Richtinggevers helpen jou je bestemming te bereiken. Bij Rch vinden we persoonlijke begeleiding vanzelfsprekend. Onze coaches en begeleiders hebben een eigen expertise. We bieden maatwerk en gaan graag samen met jou aan de slag!

Kunnen wij jou richting geven?

Doe de test hiernaast

Arbeidsbeperking

Ik heb een vraag

Heb je een vraag of wil je weten wat Rch voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via de e-mail of bel ons op 053 2068525. Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via dit contactformulier. We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
telefoon met visitekaartje rch

Menu

Algemeen

Rchtng

Parkweg 115

7545 MV

Enschede

053 2068525

info@rchtng.nl