Dagbesteding

Niemand wordt beter van de hele dag thuis zitten. Heb je geen zinvolle daginvulling en is een betaalde baan (nog) niet bereikbaar voor je? Dan kan de begeleider van Rch voor jou op zoek gaan naar een individuele dagactiviteit. Waar sta jij ’s morgens voor op? Waaraan beleef jij plezier? Wat geeft je voldoening? Wij kunnen jou helpen hierin de juiste richting te vinden. Weet je nog niet echt wat je wilt? Wij hebben tal van mogelijkheden om daar achter te komen. We kunnen dit doen middels een loopbaanonderzoek maar ook door in de praktijk te kijken wat er bij je past.

Groot netwerk

Wij hebben een groot netwerk van bedrijven en werkplekken waar je kan kijken of mee kan werken. Samen geven we richting aan jouw nieuwe bestemming. Bij Rch hebben we er voor gekozen om de traditionele dagbestedingsprojecten los te laten en mensen een individuele plek te bieden bij reguliere bedrijven en organisaties.

De begeleiders bij Rch hebben niet alleen verstand van zorg maar ook van werk. De combinatie van begeleiding in werk en begeleiding thuis is één van onze sterke punten. Gaat het thuis niet goed? Dan gaat het op het werk waarschijnlijk ook niet zo denderend. En omgekeerd. De begeleider van Rch gaat samen met jou op zoek naar een fijne dagbestedingsplek en helpt je bij de kennismaking en bij het inwerken. Als je de slag te pakken hebt en alles goed loopt blijft de begeleider je regelmatig  bezoeken.

Samenwerken

Indien nodig kan de begeleider nauw samenwerken met zijn collega die je thuis begeleidt. Zo wordt alles goed op elkaar afgestemd en komt niemand voor verassingen te staan. Door onze kennis en ervaring op gebied van zowel werk als zorg kunnen we een goede match maken tussen jou en de dagbestedingsplek!

Onze aanpak

In 3 stappen!

1. Oriënterend gesprek

Als je interesse hebt voor dagbesteding starten we met een oriënterend gesprek. Op deze manier kun je bij ons in de keuken kijken zonder dat je ons iets verplicht bent. En wij kunnen alvast een indruk opdoen van wie jij bent en of we je iets te bieden hebben. Aan zo’n gesprek zijn geen kosten verbonden. Op basis van de uitkomst van dit eerste gesprek gaan we bovendien onderzoeken of je in aanmerking kunt komen voor dagbesteding. De gemeente waarin je woont moet namelijk toestemming geven. Bij een toestemming zal de gemeente de dagbesteding voor jou betalen.

Vraag oriënterend gesprek aan

2. Intake gesprek

Als we toestemming hebben van de gemeente kunnen we een intakegesprek plannen. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op wie jij bent, wat jij wilt en wat bij ons de mogelijkheden zijn. We maken een persoonlijk ondersteuningsplan op basis van de gegevens die we van de gemeente over jou hebben gekregen en de informatie uit het intakegesprek. In dit plan leggen we onder andere vast welke activiteit je gaat doen en welke vaardigheden je bij ons verder gaat ontwikkelen.

Vraag oriënterend gesprek aan

3. Dagbesteding en begeleiding

Op basis van het ondersteuningsplan gaan we een mooie plek voor je zoeken. We hebben hiervoor contacten met scholen, verzorgingshuizen en andere organisaties/werkgevers. De begeleiding vindt op afstand plaats. De begeleider komt regelmatig langs en is in dringende gevallen meteen oproepbaar. De dagelijkse aansturing op je werkplek zal uitgevoerd worden door een collega of een leidinggevende.

Je kunt je zo goed gaan ontwikkelen dat vrijwilligerswerk of zelfs betaald werk mogelijk wordt. We kunnen dan in overleg met de gemeente beoordelen of we je in aanmerking kunnen laten komen voor begeleiding richting (betaald) werk.

Vraag oriënterend gesprek aan

Dagbesteding

Ik heb een vraag

Heb je een vraag of wil je weten wat Rch voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via de e-mail of bel ons op 053 2068525. Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via dit contactformulier. We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
telefoon met visitekaartje rch

Menu

Algemeen

Rchtng

Parkweg 115

7545 MV

Enschede

053 2068525

info@rchtng.nl