Wajong en werken

In Nederland heb je recht op een uitkering als je vóór je 18e levensjaar door een ziekte of handicap niet kunt werken of alleen met hulp of begeleiding kunt werken.

Welke soorten WAJONG zijn er?

Er zijn drie verschillende WAJONG-uitkeringen. 1. Oude Wajong, 2. Wajong vanaf 2010 en 3. Wajong vanaf 2015. Je kunt bepalen welke WAJONG-uitkering jij hebt door na te gaan of je deze is toegekend vóór 2010, na 2010 of na 2015. Als je na 2015 Wajong hebt toegekend gekregen ben je in principe niet in staat om te werken en ben je aangewezen op dagbesteding. Heb je Oude Wajong of Wajong na 2010 dan zijn er mogelijkheden en voorzieningen mogelijk om betaald werk te krijgen en te houden. Wat is voor jou belangrijk is en wat heb je nodig? Dat is voor iedereen heel verschillend.

 

Wanneer je nog geen werk hebt, heb je andere ondersteuning nodig dan wanneer je al wel werk hebt. Bij Rch Richtinggevers kunnen we daarom verschillende instrumenten inzetten om richting te geven aan jouw nieuwe baan. Bijvoorbeeld activeren, werkfit worden, werkervaring opdoen, het zoeken van passend werk en het begeleiden op de werkplek zelf (jobcoaching)

We werken altijd met een helder en duidelijk plan van aanpak met haalbare doelen. Uiteraard allemaal op basis van wat jouw wensen en mogelijkheden. Doe de test om te kijken wat jij nodig hebt en wat wij je kunnen bieden!

Rch en Wajong

  • Je ontvangt een Wajonguitkering omdat je zonder hulp of begeleiding niet kan werken.
  • Als je een Wajonguitkering hebt zijn er mogelijkheden op een betaalde baan. Vanuit Rch kunnen we je hierbij helpen.
  • Jouw wensen en mogelijkheden zijn de basis van een succesvolle plaatsing in een betaalde baan!

Werk

Succesverhalen van anderen

Wim vindt zijn weg als website developer

Wim vindt zijn weg als website developer met ondersteuning van Rch. Uiteindelijk bouwt Wim als medewerker van TeamCreative een website voor Rch. Hoe vet is dat?! Bekijk zijn verhaal!

Bekijk meer succesverhalen

Wij zijn er voor jou

Jij bepaalt waar je heen wilt, onze Richtinggevers helpen jou je bestemming te bereiken. Bij Rch vinden we persoonlijke begeleiding vanzelfsprekend. Onze coaches en begeleiders hebben een eigen expertise. We bieden maatwerk en gaan graag samen met jou aan de slag!

Kunnen wij jou richting geven?

Doe de test hiernaast

Wajong

Ik heb een vraag

Heb je een vraag of wil je weten wat Rch voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via de e-mail of bel ons op 053 2068525. Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via dit contactformulier. We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
telefoon met visitekaartje rch

Menu

Algemeen

Rchtng

Parkweg 115

7545 MV

Enschede

053 2068525

info@rchtng.nl