Participatiewet

De Participatiewet vervangt sinds 2015 de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong). Voortaan is er dus één regeling voor iedereen die kan werken, maar daarbij ondersteuning nodig heeft.

Wet banenafspraak

Onderdeel van de Participatiewet is de Wet banenafspraak. Het doel van de banenafspraak is om meer mensen met een arbeidsbeperking aan de slag te krijgen.

De gegevens van 5 groepen mensen die onder deze banenafspraak vallen staan in het zogenaamde doelgroepregister van het UWV:

  • mensen in de Wajong die kunnen werken
  • mensen met een WSW-indicatie
  • mensen met een WIW-baan
  • mensen met een ID-baan
  • mensen die onder de Participatiewet vallen en die niet in staat zijn 100% van het wettelijk minimumloon te verdienen.

Werk en gemeenten

Val jij onder het doelgroepen register? In 2015 is er veel veranderd ten aanzien van zorg en ondersteuning bij het vinden van werk. Wat vroeger het UWV uitvoerde is nu bij de gemeente neergelegd. Gelukkig kunnen wij jou ook daarbij de juiste richting geven in het vinden of behouden van werk. Wij werken samen met de gemeenten uit Twente en soms ook daarbuiten.

Wat is voor jou belangrijk, wat heb je nodig? Dat is voor iedereen heel verschillend. Wanneer je nog geen werk hebt is er iets anders nodig dan wanneer je al wel werk hebt. Bij Rch beschikken we over veel expertise, ervaring en deskundigheid. Onze arbeidsdeskundigen helpen je om een goed en duidelijk beeld te krijgen van je beperkingen en mogelijkheden. Onze coaches helpen je om de motivatie te vinden om aan de slag te gaan. En dat alles natuurlijk op basis van jouw wensen en mogelijkheden. Doe de test om er achter te komen wat we voor jou kunnen betekenen of neem contact met ons op!

Rch en de participatiewet

  • Val je onder de Participatiewet? Ook dan kunnen we je ondersteunen bij het vinden en behouden van een betaalde baan.
  • Sinds 2015 is er veel veranderd in de wet- en regelgeving. Bij Rch zijn we volledig op de hoogte en kunnen we je helpen je richting te vinden.
  • Heb je al een baan maar wil je graag iets anders? Ook hierbij kunnen we je helpen.
  • Doe de test en kom er achter wat we bij Rch voor je kunnen betekenen!

Werk

Succesverhalen van anderen

Fljorim werkt met plezier bij Huiskes Kokkeler

Wij worden zó blij als we een goede match hebben gevonden! Zo hebben we een prachtig traject bij Huiskes Kokkeler mogen uitvoeren. We delen graag het verhaal van Fljorim.

Bekijk meer succesverhalen

Wij zijn er voor jou

Jij bepaalt waar je heen wilt, onze Richtinggevers helpen jou je bestemming te bereiken. Bij Rch vinden we persoonlijke begeleiding vanzelfsprekend. Onze coaches en begeleiders hebben een eigen expertise. We bieden maatwerk en gaan graag samen met jou aan de slag!

Kunnen wij jou richting geven?

Doe de test hiernaast

Participatiewet

Ik heb een vraag

Heb je een vraag of wil je weten wat Rch voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via de e-mail of bel ons op 053 2068525. Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via dit contactformulier. We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
telefoon met visitekaartje rch

Menu

Algemeen

Rchtng

Parkweg 115

7545 MV

Enschede

053 2068525

info@rchtng.nl