Autisme coach

Onze autismecoaches begeleiden mensen met verschillende vormen van autisme. Ze krijgen vaak de vraag “Is autisme een kracht of een kwetsbaarheid?” Bij Rch vinden wij het allebei! Autisme maakt dat je op een andere manier de wereld inkijkt. Dit maakt je wellicht wat kwetsbaarder maar kan zeker ook een kracht zijn. Voor werkgevers is het van belang om de bekwaamheden van jou als werknemer met autisme (of een vorm daarvan) te onderkennen en in te zetten. Want het hebben van autisme maakt je vaak zeer geschikt voor bepaalde taken.

Waar Rch je bij kan helpen

  • Wij ondersteunen onze cliënten en hun netwerk in communicatie.
  • We leren cliënten omgaan met sociale verwachtingen.
  • We begeleiden werknemers met het omgaan van een collega die anders reageert.
  • Wij leren cliënten met het omgaan en het ervaren van overlast van prikkels en stress.

 

Bij Rch geven we richting en zijn we van mening dat de wereld beter kan ten aanzien van autisme. Onze coaching en begeleiding is deskundig en jij bepaalt zelf het tempo.

Methodiek plan B

We werken met de methodiek van plan B, autisme vriendelijke coach. Het coachen van mensen vraagt de nodige vaardigheden maar wat als de mensen die gecoacht worden een andere informatieverwerking hebben? Dan wordt er ook een andere manier van coachen gevraagd.

Ben je klaar voor coaching bij Rch?

Neem contact met ons op

Onze aanpak

In 3 stappen!

1. Oriënterend gesprek

Tijdens een oriënterend gesprek kunnen we samen bepalen of autisme-coaching iets voor jou is. We zorgen ervoor dat dat één van onze autisme coaches het intakegesprek met jou voert. Mocht er een wederzijdse klik zijn, dan wordt dit jouw vaste begeleider..

2. Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek zullen we natuurlijk aandacht hebben voor wie jij bent en wat jij wil. Autisme of een vorm daarvan is behoorlijk bepalend voor hoe je in het leven staat. En dus ook voor welke functie je geschikt bent op de arbeidsmarkt. Samen maken we een plan om je op een voor jou passende manier naar een baan te begeleiden. Op basis van een zorgvuldige inschatting gaan we op zoek naar passend werk. Hierbij bepalen we haalbare doelen en nemen we logische en herkenbare stappen om deze te bereiken.

3. Coaching

Jouw autisme coach is goed opgeleid en heeft ervaring in het begeleiden van mensen met autisme of een vorm daarvan. De coaching is er op gericht om jou veiligheid en structuur te bieden. Tegelijkertijd zal je coach af en toe ook een klein duwtje geven om over een grens te kunnen stappen. Dit gebeurt alleen als jij er aan toe bent! Ook als er een betaalde baan voor jou gevonden is kunnen we je op de werkplek blijven coachen.

Autisme coach

Ik heb een vraag

Heb je een vraag of wil je weten wat Rch voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via de e-mail of bel ons op 053 2068525. Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via dit contactformulier. We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
telefoon met visitekaartje rch

Menu

Algemeen

Rchtng

Parkweg 115

7545 MV

Enschede

053 2068525

info@rchtng.nl