WMO indicatie

Om in aanmerking te komen voor ambulante begeleiding of dagbesteding met begeleiding moet je beschikken over een WMO indicatie. De gemeente waarin je woont stelt vast of er een noodzaak is voor de begeleiding en kan deze indicatie vervolgens afgeven. Je kunt je hiervoor melden bij de afdeling WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) van je gemeente en je hulpvraag daar stellen. Een consulent van de gemeente zal je vervolgens uitnodigen voor een gesprek.

Keukentafelgesprek

Dat gesprek vindt doorgaans bij je thuis plaats en wordt ook wel ‘keukentafelgesprek’ genoemd. Nadat de gemeente een inschatting heeft gemaakt van je hulpvraag wordt in eerste instantie gekeken of deze ook op een andere wijze kan worden beantwoord. Bijvoorbeeld vanuit je netwerk of vanuit algemene voorzieningen.

Is de conclusie dat dat niet mogelijk is dan kan de gemeente een indicatie afgeven voor geïndiceerde zorg.

Zorgorganisatie

Als je de indicatie van de gemeente binnen hebt kun je zelf kiezen met welke zorgorganisatie je in zee wilt. Rch Richtinggevers is gespecialiseerd in het ambulant begeleiden van mensen met een (lichte) verstandelijke en/of psychische beperking die met begeleiding en ondersteuning in staat zijn om zelfstandig te leven. Je beschikt over eigen woonruimte en de begeleiding vindt in principe plaats bij je thuis. Indien wenselijk kunnen gesprekken ook bij Rch op kantoor plaatsvinden. In het geval van dagbesteding vindt de begeleiding plaats op de werkvloer van de organisatie/het bedrijf waar de dagbesteding plaatsvindt. Maar ook hierop kunnen desgewenst uitzonderingen worden gemaakt.

Rch en WMO indicatie

  • Rch is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking.
  • Je hebt een WMO indicatie nodig om begeleiding te kunnen ontvangen.
  • Deze indicatie wordt afgegeven door de gemeente waarin je woont.
  • Op basis van de indicatie mag je zelf een zorgaanbieder kiezen.

Thuis

Succesverhalen van anderen

Wim vindt zijn weg als website developer

Wim vindt zijn weg als website developer met ondersteuning van Rch. Uiteindelijk bouwt Wim als medewerker van TeamCreative een website voor Rch. Hoe vet is dat?! Bekijk zijn verhaal!

Bekijk meer succesverhalen

Wij zijn er voor jou

Jij bepaalt waar je heen wilt, onze Richtinggevers helpen jou je bestemming te bereiken. Bij Rch vinden we persoonlijke begeleiding vanzelfsprekend. Onze coaches en begeleiders hebben een eigen expertise. We bieden maatwerk en gaan graag samen met jou aan de slag!

Kunnen wij jou richting geven?

Doe de test hiernaast

WMO indicatie

Ik heb een vraag

Heb je een vraag of wil je weten wat Rch voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via de e-mail of bel ons op 053 2068525. Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via dit contactformulier. We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
telefoon met visitekaartje rch

Menu

Algemeen

Rchtng

Parkweg 115

7545 MV

Enschede

053 2068525

info@rchtng.nl