Rch en Jeugdhulp

Rch biedt hulp, ondersteuning en zorg aan jeugdigen. We kunnen je helpen om het contact tussen jou en je ouders te verbeteren. Ook kunnen we kijken naar de toekomst, hoe zie jij dit voor je en denken je ouders hier hetzelfde over? Hoe zelfstandig kan je wonen en waar zou dit moeten zijn? Ben je in staat om je administratie te regelen, begrijp je dit voldoende en lukt het bijvoorbeeld om te koken of om je eigen kamer schoon te houden? Iedereen heeft andere hulpvragen, dit is bij jeugdigen niet anders dan bij volwassenen. We helpen, we doen het samen totdat het moment komt dat je het zelf (weer) kan. Zelf sporten, vrienden maken en met ze afspreken. Je hobby’s oppakken en je richten op school. Dat zijn dingen die belangrijk zijn. Gewoon meedoen!

Waar kan Rch bij helpen?

Iedereen kan op een bepaald moment te maken krijgen met problemen, ook jeugdigen. Dit kunnen psychische problemen zijn maar ook gedragsproblemen, problemen vanwege een verstandelijke beperking of problemen met een andere oorzaak. Je leven kan hierdoor behoorlijk op zijn kop komen te staan. Soms vinden je ouders het ook moeilijk om hier mee om te gaan of begrijp je elkaar niet goed. Wij kunnen je helpen om met deze problemen om te gaan. We praten er samen over met jou en soms ook met je ouders.

Wie kunnen we hulp bieden?

Rch kan mensen uit elke leeftijdscategorie helpen, van kind tot volwassene, op een manier die het beste past. We bieden professionele begeleiding aan gezinnen, maar ook aan kinderen en jongeren met psychische- en/of gedragsproblemen. Soms zijn dit jongeren met een verstandelijke beperking, een bepaalde aandoening of opgroeiproblemen. Begeleiding kan dus vanwege verschillende redenen ingezet worden. We vinden het belangrijk dat er aandacht is voor een goede match tussen jou en je begeleider. We kunnen jeugdhulp thuis, op school of op een andere locatie aanbieden.

SKJ-geregistreerd

Rch biedt jeugdhulp aan van hoge kwaliteit. Naast begeleiders met een SKJ registratie hebben we een SKJ-geregistreerde orthopedagoog in dienst. SKJ staat voor Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, dit is hét beroepsregister voor jeugdprofessionals in Nederland. Met een SKJ-registratie wordt aangetoond dat er ervaring, kennis en vaardigheden voor handen zijn om kwalitatief goede hulp te kunnen bieden in moeilijke situaties. We houden de accreditatie/scholing bij en werken met de meldcode van de rijksoverheid.

Hoe doen we dat?

Het gebruik maken van eigen kracht van jeugdigen, ouders en hun sociale netwerk is een heel belangrijk onderdeel in de begeleiding. We geloven erin dat de regie bij jou en je netwerk moet liggen. Op basis hiervan kan onze begeleiding als ondersteuning worden ingezet om naar oplossingen te zoeken. Bij Rch denken we in concrete kansen en mogelijkheden. Zo kunnen we onder andere bokscoaching aanbieden als middel om reflecterend te kunnen leren. Daarnaast hebben we bij Rch naast een orthopedagoog ook de beschikking over een psycholoog die ondersteuning in de begeleiding kan bieden. We kijken eerst welke hulp je nodig hebt en daarna hoe vaak dit nodig is. In alle gevallen wordt ernaar toe gewerkt dat je, zodra het kan, alles weer zelf kan doen.

Contact

Heb je hulp nodig? Je kunt ons bellen voor advies en informatie, we bespreken welke hulpvragen er zijn en of Rch hierbij kan helpen. Vervolgens maken we een plan op maat. We zijn een kleine organisatie en kunnen snel hulp aanbieden.

Neem contact met ons op

Rch en Jeugdhulp

  • Wij passen de basisprincipes van CGT (cognitieve gedragstherapie) toe.
  • We leren jeugdigen om anders tegen problematische situaties aan te kijken.
  • Om in aanmerking te komen voor Jeugdhulp moet de gemeente waarin je woont hiervoor toestemming geven.
  • We doen dit samen, je staat er nooit alleen voor.

Wij zijn er voor jou

Jij bepaalt waar je heen wilt, onze Richtinggevers helpen jou je bestemming te bereiken. Bij Rch vinden we persoonlijke begeleiding vanzelfsprekend. Onze coaches en begeleiders hebben een eigen expertise. We bieden maatwerk en gaan graag samen met jou aan de slag!

Kunnen wij jou richting geven?

Doe de test hiernaast

Jeugdhulp

Ik heb een vraag

Heb je een vraag of wil je weten wat Rch voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via de e-mail of bel ons op 053 2068525. Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via dit contactformulier. We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
telefoon met visitekaartje rch

Menu

Algemeen

Rchtng

Parkweg 115

7545 MV

Enschede

053 2068525

info@rchtng.nl