Wat betekent re-integratie?

Re-integratie is aan de orde als een werknemer langere tijd ziek is en gedurende deze tijd niet in staat is geweest om werkzaamheden uit te voeren. Onder re-integratie worden alle inspanningen en activiteiten verstaan die nodig zijn om er voor te zorgen dat de werknemer weer zo snel mogelijk zijn of haar werkzaamheden hervat. De werkgever en de zieke werknemer zijn samen verantwoordelijk voor de re-integratie. Dat betekent dat zij er beiden alles aan moeten doen om de getroffen werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen in de huidige functie bij de huidige werkgever.  Zo kan een deskundige van Rch helpen het beleid van de bedrijfsarts te vertalen naar praktische stappen en kan de medewerker door een job coach worden begeleid tijdens het doorlopen van het re-integratie proces. Dit noemen we eerste spoor begeleiding.

Rch kan voor u als werkgever en werknemer een partij zijn die u op een persoonlijke, betrokken wijze door zo’n lastig traject loodst; een partij die u begeleidt en ondersteunt en die uw situatie begrijpt.

Wat is betekenis van tweede spoor begeleiding?

Mocht tijdens de gesprekken blijken dat de terugkeer van de werknemer in de huidige functie bij de huidige werkgever (eerste spoor) niet meer mogelijk is, dan kunnen we een tweede spoor traject inzetten. Dit betekent dat we samen met de werknemer op zoek gaan naar een werkkring buiten de huidige werkgever die beter bij de werknemer past. Onze loopbaancoaches begeleiden de werknemer bij alle te nemen stappen hierin, ook bij het sollicitatieproces. Rch beschikt over een groot netwerk van werkgevers waarvan gebruik gemaakt kan worden.

Rch is een organisatie die actief is op het gebied van outplacement, bokscoaching, loopbaanbegeleiding, re- integratietrajecten, jobcoaching en eerste, tweede en derde spoor begeleiding. Wij hebben een sterke focus op de lokale Twentse arbeidsmarkt.

Wat is de Wet verbetering poortwachter?

De Wet verbetering poortwachter is ontworpen om arbeidsongeschiktheid ten gevolge van langdurig verzuim zoveel mogelijk te voorkomen. Deze wet verlangt dat werkgever en werknemer zich samen met een bedrijfsarts en een re-integratie bedrijf inspannen om de zieke werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Contact

Heb je behoefte aan ondersteuning bij een re-integratie traject? Je kunt ons bellen voor advies en informatie. We bespreken welke hulpvragen er zijn en of Rch hierbij kan helpen. Vervolgens maken we een plan op maat. We zijn een kleine organisatie en kunnen snel hulp aanbieden.

Wat betekent re-integratie?

Hoe geven wij richting?

Bekijk alle richtingen

Wat betekent re-integratie?

Stappenplan

In 4 stappen naar een betere versie van jezelf!

Al 20 jaar levert Rch kwaliteit en resultaat in het coachen, begeleiden en re-integreren van mensen. We doen dit door middel van bokscoaching, re-integratie trajecten, jobcoaching en loopbaanbegeleiding

Onze bokscoaches zijn allemaal gecertificeerd en HBO opgeleid. Bokscoaching is de inhoud benaderen maar dan vanuit een ander perspectief. Onze bokscoaches zijn licentiehouders van bokscoaching.nl en werken autonoom en in opdracht van. Wij zijn er voor mensen die zich willen ontwikkelen, die verder willen ook al weten ze niet altijd goed hoe. Onze manier van werken is onder te verdelen in 4 stappen:

Bewegen – Ontdekken – Koppelen – Stappen zetten.

Doormiddel van samen te bewegen ontdek je zoveel meer over jezelf dan door simpel weg een gesprek te voeren. Tijdens boksen komen patronen, gedrag al snel naar boven waarop je gaat ervaren hoe jij reageert. Onze bokscoaches zullen hierin jou laten ontdekken en ervaren wat er gebeurd. Door dit te koppelen aan dagelijkse situaties of ervaringen die in het verleden zijn opgedaan kunnen we stappen zetten naar een “betere” situatie. Samen stippelen we jouw de route uit. We beginnen altijd met het leren kennen van jou als mens en professional. Door goed te weten wie jij bent zorgen wij dat we jou kunnen bieden wat je nodig hebt. Deze persoonlijke benadering in combinatie met ons succesvolle stappenplan zorgt er voor dat jij jouw bestemming bereikt.

Bewegen actie

We creëren een actie (boksen/oefening).

Ontdekken bewustwording

Dit wordt opgevolgd door een ervaring en een gevoel.

Koppelen transfer

Door coaching koppelen we deze ervaring aan situaties in het werk/dagelijks leven.

Stappen zetten nieuw gedrag

Het einddoel is dat er nieuw gedrag aangeleerd wordt.

Wat betekent re-integratie?

Ik heb een vraag

Heb je een vraag of wil je weten wat Rch voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via de e-mail of bel ons op 053 2068525. Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via dit contactformulier. We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
man met telefoon aan het oor

Algemeen

Rchtng

Parkweg 115

7545 MV

Enschede

053 2068525

info@rchtng.nl