HRM en ZZP' ers

Als ZZP’er overweegt u personeel in dienst te nemen? Of u vraagt zich af of uw opdrachtgever zich aan de wet- en regelgeving houdt?

Er zijn veel mogelijkheden en u bent gebaat bij maatwerk. We adviseren u graag welke vorm van (flexibele) arbeidsrelatie het best aansluit bij uw situatie. Heeft u vragen over uw rechtspositie als ZZP’er? Onze HR consultants staan voor u klaar!

Het aannemen van personeel lijkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd. U bent als ZZP’ er tenslotte alleen begonnen. Wanneer u wilt groeien of meer kennis in huis wil halen kan het aannemen van personeel een goede optie zijn. U kunt daardoor uw diensten of producten uitbreiden. Maar met het aannemen van personeel ontstaan er ook vaak vragen op het gebied van human resource management (personeelsbeleid).

Welke mogelijkheden zijn er?

Voor u als ZZP’er zijn er verschillende mogelijkheden om personeel in dienst te nemen. Dit kan middels uitzenden, detacheren, payrolling of door zelf mensen in dienst te nemen. U bent en blijft gewoon zelfstandig ondernemer maar bent dan geen ZZP’ er meer. Als u personeel in dienst neemt, heeft u een eenmanszaak. De titel eenmanszaak geeft aan het bedrijf juridisch en financieel door één persoon geleid wordt. Uiteraard zijn er nog andere ondernemingsvormen, ook hierover kunnen we u informatie geven. Wij bij Rch hebben de visie dat goed zorg dragen voor uw personeelsbeleid de basis is van een succesvolle onderneming. Daarnaast geloven wij in kwaliteit en dat voor een betaalbare prijs.

Succesvol ondernemen als ZZP’er met personeel

Een gedegen HRM beleid is een voorwaarde voor een succesvolle onderneming. Bij Rch bieden wij diverse HRM diensten aan voor ZZP’ers en dat voor een betaalbare prijs. Een HR consultant zelf in dienst nemen is vaak geen optie gezien de kosten die hiermee gepaard gaan. Wanneer u de nodige HR kennis aan boord hebt, staat u sterk als ondernemer. Een HR consultant kan er voor zorgen dat u de juiste kandidaat wel op gesprek krijgt. Dat uw personeelsdossiers kloppen mocht u in een ontslagaanvraag terecht komen of dat u tijdig een aanzegging verstrekt bij het verlengen of stopzetten van een contract.

Bij Rch zien wij steeds meer ZZP’ ers en kleinere bedrijven ervoor kiezen om op oproep basis een HR consultant in te huren. Vaak zijn enkele uren per week al voldoende om de HR zaken goed te regelen. Hiermee heeft u de juiste kennis paraat! Het scheelt niet alleen veel tijd en geld maar zorgt ook voor een stuk minder kopzorgen wanneer u erop kunt vertrouwen dat alles goed geregeld is. U kunt dan doen waar u goed in bent: ondernemen.

Grote bedrijven hebben vaak hun eigen HRM functionaris. Voor bedrijven met meer dan 100 medewerkers in dienst is dat vaak de beste optie. In de praktijk zien wij dat ZZP’ers de personeelsvragen bij hun boekhouder neerleggen. Hoe belangrijk hun rol ook is voor uw bedrijf, zij zijn geen HRM specialisten.

In de praktijk

In de praktijk doen ZZP’ ers veelal een beroep op onze volgende diensten.

 • Werving en selectie, het vinden van de juiste kandidaat.
 • Salarisadministratie, loonstroken en loonaangifte volledig voor elkaar.
 • Payroll, indien je zelf nog geen risico wil dragen.
 • Opstellen van een juridisch, gedegen en goed contract.
 • Opmaak vaststellingsovereenkomst, juridisch onderbouwd.
 • Bewaken van aanzegging contracten.
Stel uw vraag over HRM

Kracht van Rch

 • Vaste HR consultant
 • Deskundigheid en een sterk team
 • Goede prijs – kwaliteit verhouding
 • Aandacht en zorg voor uw onderneming en personeel

ZZP

Ik heb een vraag

Heb je een vraag of wil je weten wat Rch voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via de e-mail of bel ons op 053 2068525. Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via dit contactformulier. We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu

Algemeen

Rchtng

Parkweg 115

7545 MV

Enschede

053 2068525

info@rchtng.nl