Tweede spoorbegeleiding

Begeleiding naar ander, beter passend werk

Het kan zijn dat door gezondheidsomstandigheden het huidige werk niet meer past bij de medewerker omdat hierin activiteiten voorkomen die te belastend zijn. Het kan dan een oplossing zijn om voor deze medewerker een andere, beter passende functie te zoeken. Als deze binnen je eigen bedrijf niet voorhanden is kunnen we deze medewerker ondersteunen bij het vinden van een passende baan bij een andere werkgever.

Als dit werk buiten je eigen organisatie moet worden gezocht, spreekt men over de term ‘re-integratie in het tweede spoor’.

Omdat men in deze situatie meestal niet zomaar even weer bij een andere werkgever ‘naar binnen wandelt’, wordt vaak een professioneel bedrijf ingeschakeld om de medewerker in het re-integratieproces te begeleiden. In de regio wordt hiervoor vaak een beroep gedaan op Rch, omdat in onze organisatie specifieke kennis aanwezig is die in het re-integratie proces van tweede spoor begeleiding van een grote meerwaarde blijkt.

Onze loopbaancoaches hebben niet enkel hun kwalificatie en ruime ervaring als re-integratie coach, jobcoach en/of arbeidsdeskundige, maar zij hebben ook een ruime achtergrond in de arbeidsrevalidatie. Hierdoor zullen zij de situatie van de medewerker in de regel erg goed begrijpen en vanuit hun deskundigheid met je kunnen meedenken over de meest geschikte inrichting van het re integratieproces. Zo kan de medewerker veilig en verantwoord re integreren in ander werk.

Wij beschikken over een groot en goed onderhouden relatienetwerk. We leren je medewerker niet alleen zelf solliciteren, maar benaderen daarnaast ook proactief werkgevers. Zo heb je bij ons ook in dit opzicht de zekerheid van een professioneel hoogwaardige ondersteuning voor je medewerker.

Wat is de betekenis van re-integratie?

Als een medewerker arbeidsongeschikt wordt, of ziek is en er langdurig ziekteverzuim dreigt, moet de werkgever samen met de medewerker aan terugkeer in het arbeidsproces werken. Het doel is om de medewerker zo snel mogelijk (geheel of gedeeltelijk) weer aan het werk te krijgen. Dit heet re-integratie.

Wat is het 2e spoor traject?

Een 2e spoor traject is een re-integratie traject dat wordt opgestart wanneer een arbeidsdeskundige heeft vastgesteld dat terugkeer van de medewerker in eigen werk of bij de eigen werkgever niet meer kan of onzeker is. Het traject richt zich op re-integratie bij andere werkgevers.

Wat als tweede spoor niet lukt?

Als een 2e spoor niet lukt dan is een re-integratie naar ander werk niet geslaagd. Dit kan met heel veel zaken te maken hebben. Belangrijk is om goed vast te leggen waarom het niet is gelukt en goed aan te geven wat de gevolgen of de volgende stappen zijn. In veel gevallen betekent dit voor arbeidsongeschikte medewerkers dat zij uiteindelijk 104 weken ziek blijven en door het UWV beoordeeld worden voor een WIA-uitkering. Als u kunt aantonen dat er in het 2e spoor alles gedaan is wat mogelijk is, voorkomt u hiermee een loonsanctie.

Wil je meer weten over tweede spoor re-integratie begeleiding bij Rch en Elan Arbeidsinterventie? Maak dan gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek. We leggen je graag uit hoe wij een re-integratie traject vormgeven.

 

2e spoorbegeleiding

Ik heb een vraag

Heb je een vraag of wil je weten wat Rch voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via de e-mail of bel ons op 053 2068525. Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via dit contactformulier. We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
telefoon met visitekaartje rch

Menu

Algemeen

Rchtng

Parkweg 115

7545 MV

Enschede

053 2068525

info@rchtng.nl