Digitaal transformatieplein

Rch Richtinggevers presenteert donderdag 8 oktober tijdens het digitaal transformatieplein van de gemeente Enschede hoe we de zelfredzaamheid van onze cliënten hebben verhoogd in Coronatijd en hoe we onze werkzaamheden hebben aangepast.

Lunchwalk

Van lunch-walk tot online dienstverlening, van digitale Bingo tot een ruim opgezette barbecue. We vertellen tijdens het digitaal Transformatieplein hoe wij hebben gewerkt tijdens Coronatijd en wat we graag willen vasthouden voor de toekomst. We hebben meer begeleiding op afstand geboden en aangepaste activiteiten georganiseerd.

Contact met elkaar

Daarnaast hebben we in de coronatijd cliënten gemotiveerd om meer contact met elkaar te zoeken en zijn cliënten zelfredzamer geworden met betrekking tot vervoer.

 

Bij bepaalde hulpvragen was het ook mogelijk om begeleiding op afstand te bieden. Daarnaast is de frequentie/vorm van de begeleiding in sommige gevallen aangepast. Bijvoorbeeld als vaker korter contact prettiger voor de cliënt was dan 1 langer contactmoment.

Niet alleen cliënten

Ook mensen zonder indicatie (kennissen van cliënten/kandidaten die jobcoaching ontvangen) zijn welkom op de door Rch Richtinggevers georganiseerde activiteiten. Door de crisis is deze groep aanmerkelijk groter geworden.

Prachtig initiatief

Het transformatieplein is een prachtig initiatief van de gemeente Enschede. We kunnen hier over onze ervaringen en leerpunten vertellen en elkaar inspireren!

Algemeen

Rchtng

Parkweg 115

7545 MV

Enschede

053 2068525

info@rchtng.nl